CURS ARNOLFO BORSACCHI A MADRID

Referent internacional a la difusió de la MLT d'Edwin Gordon

Membre del Quartet Gordon i de l'Audiation Institute d'Itàlia

3 i 4 de desembre a l'Escola de Música amb Cor

www.igeme.es

Info i inscripcions a [email protected]

            El 3 i 4 de desembre de 2016 l'Institut Gordon d'Educació Musical Espanya tindrà com a ponent a l'Escola de Música amb Cor de Madrid, Arnolfo Borsacchi, membre del Quartet Gordon i de l'Audiation Institute d'Itàlia, difusor internacional de la Music Learning Theory d'Edwin Gordon. El títol del seminari serà “Activitats de classe i seqüenciades a la classe de Música de 6 a 10 anys”. Està destinat a tots els professors de música, de qualsevol àmbit educatiu: escoles de música, col·legis, instituts, conservatoris.

La MLT d'Edwin Gordon, basada en un ampli i dilatat projecte de recerca, proposa seqüenciar l'aprenentatge musical dels nens des de l'audiation i no des de la descodificació de partitures com sol ser habitual. L'audiation és un concepte que fa referència a la nostra capacitat per pensar música sent conscients de la seva lògica interna, de manera que podem manejar l'aprenentatge musical des de la seva essència, que és sonora i no des del símbol de la partitura, la lògica interna del qual és molt diferent. El mapa mai no pot ser més que una forma limitada de representar un territori.

A través de la trobada directa amb la música com a fet sonor i interpretatiu que és, el professor sap guiar les experiències de l'aula per ajudar els nens a aprofundir la manera com entenen i manegen la música, seguint sempre el seu procés maduratiu. Primer escoltaran, sentiran a través del cos el sentit rítmic, es coordinaran a nivell mental i físic, després imitaran, s'aproximaran als primers conceptes, sempre des del que s'ha après auditivament, per arribar a utilitzar un solfeig rítmic i tonal capaç de fer-los conscients de les connexions rítmiques i tonals. Tot això per portar l'alumne cap a un maneig autònom de la música, que pot tocar d'orella, arreglar, transportar, llegir o escriure i per descomptat i de manera indispensable a improvisar i crear.

Arnolfo Borsacchi transmetrà la seva experiència a la feina basada en la “audiation” amb nens a partir dels 6 anys a tots aquells professors que veuen la necessitat de fer un canvi dràstic en la seva manera d'ensenyar música. Tindrem fins i tot ocasió de veure classe amb nens dins del seminari.

Marisa Pérez

Directora de IGEME

Ingressa al teu compte

Contacte

Estarem encantades de contestar qualsevol dubte que tinguis. Deixa'ns un email o omple el formulari.

Nom
Email
Missatge