FINAL DE LA FORMACIÓ ONLINE

Aquest mes de febrer hem finalitzat la nostra primera formació d'Educació Musical Primerenca nivell 1 en format online, amb 3 grups d'entusiastes professors de 7 països diferents (Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Costa Rica, Mèxic i Espanya).

És el moment de valorar la nostra experiència i obrir “el micròfon” perquè les persones que hi han estat involucrades puguin compartir les seves experiències.

Davant la situació creada per la pandèmia ia causa de l'alta demanda de formació que rebem no només de diferents llocs d'Espanya, sinó també de Llatinoamèrica, decidim posar-nos “mans a l'obra” i adaptar el nostre programa formatiu estrella: Certificació de Professora de Educació Musical Primerenca, al format en línia. Sabíem que era un gran repte però no volíem que la situació ens paralitzés i impedís seguir amb el nostre “flow”formatiu.

Valorem tots els eixos fonamentals de la formació: objectius, dinàmiques, materials i ens plantegem per sobre de tot veure el format en línia no com una limitació, sinó al contrari, com un altre escenari ple de noves possibilitats, algunes realment extraordinàries.

Vam ser molt conscients que la part més important que es perdia, que era sens dubte, la part de la vivència grupal a nivell musical i humà, ho havíem de compensar amb nous materials de suport que reforcessin el treball personal i garantissin l'òptim aprenentatge. Això ens va portar a l'elaboració de material sonor per cobrir el repertori de 50 cançons i 25 recitats, gran part harmonitzats, amb capes que permetessin el treball harmònic necessari per aprofundir en el material tonal i rítmic de la formació. Moltes hores de Garage Band, de barreges i de filtres.

Però sens dubte el repte més gran ha estat l'enregistrament de 14 vídeos, que cobreixen tota la part teòrica de la formació i que es van convertir en una dels elements més valorats. Manejar càmeres i programes dedició de vídeo, són habilitats que vam haver de desenvolupar, gairebé de la nit al dia. Molta feina, però molt gratificant.

Al costat de les participants, aquest nou format també els ha exigit nous reptes: gran implicació i entusiasme suficient per sentir-ho a través de la pantalla, capacitat d'organització per preparar les pròpies pràctiques, etc. La part de les pràctiques ha estat la més sorprenent, aconseguir en aquests moments tan complexos grups de famílies i nadons per posar en pràctica tot i experimenta allò que s'ha après. A més, gravar, tallar, editar, etc. Grans reptes que han estat superats amb escreix i que ens han proporcionat un aprenentatge valuosíssim a nivell grupal.

En resum, el resultat ha superat amb escreix les nostres expectatives. El format en línia ha suposat per a l'equip d'IGEME tot un descobriment que estem disposats a continuar desenvolupant i ampliant. Així podrem reforçar el nostre compromís amb la difusió de la MLT a l'àmbit de parla hispana, així com altres llengües de l'estat espanyol, que formen part de la nostra comunitat com són el català, l'euskera i el gallec.

Atentes que aviat estarem anunciant la nostra formació en línia per a professors d'instrument!

 

Ingressa al teu compte

Contacte

Estaremos encantadas de contestar a cualquier duda que tengas. Déjanos un email o rellena el formulario.