II TROBADA DE SOCIS IGEME

Va tenir lloc el divendres 4 de setembre la II Trobada de Socis IGEME amb el tema “L'Educació Musical Primerenca en temps de Covid”.

Es va fer una posada en comú de les mesures higièniques que s'aplicaran al començament d'aquest curs 2020-21, marcat per la pandèmia del Covid.

 

Aquestes serien algunes de les qüestions que es van tractar:

RÀTIOS I ESPAIS

-Organització dels grups. En general s'han baixat ràtios als grups, encara que algunes persones van expressar que el que estaven buscant als seus centres eren llocs més amplis ja que una vegada realitzada la matriculació, no es poden modificar els grups. O fins i tot es comenta que les ràtios deducació infantil en general no shan modificat en algunes comunitats.

 

ADULTS A L'AULA

-Una altra mesura relacionada amb l'organització seria la limitació d'un adult com a acompanyant i la limitació de no entrar cap persona extra al recinte de la classe.

-Es va comentar la possibilitat de delimitar els espais per a cada família per assegurar-se de mantenir les distàncies de seguretat, si bé, sembla força clar que els nadons es mouran sense limitacions.

 

MATERIAL

-Un dels temes que més temps es va tractar a la trobada seria el del maneig higiènic del material. Algunes idees van ser:

–Utilitzar menys de l'habitual.

–No utilitzar objectes cooperatius.

–Oferir a les famílies un kit de materials per portar a classe cada setmana, responsabilitzant-se cada família de la seva correcta neteja i desinfecció. Hi ha qui va veure en aquesta proposta dificultat, ja que podria ser freqüent que s'oblidessin el material a casa.

—Una altra opció seria apartar el material després de cada grup per a la seva desinfecció per part de la professora o deixar-lo apartat en quarantena fins a la setmana següent. No hi havia opinions unànimes sobre quant de temps romanen els virus a les diferents superfícies, però es considera una setmana com un temps prudencial.

 

VENTILACIÓ I DESINFECCIÓ DE L'ESPAI

-Molts centres han separat més els temps entre els grups per poder ventilar i desinfectar el terra entre grup i grup.

 

-En general també es recomana posar la calefacció suau.

 

-En aquest sentit es va dir que era moment d'educar les famílies en pautes indispensables com:

—Arribar amb temps per netejar-se les mans.

—On deixar les sabates i el material personal.

—Recordar el material.

 

MASCARETES

-Aquest tema va ser dels que més es va tractar. De moment hi havia poca experiència en el grup sobre l'ús de les màscares a les classes amb nadons i el grup va quedar en contacte a través de Facebook, grup PROFESSORS IGEME, per compartir experiències.

Potser l'avantatge de la transparència en màscares que s'estan desenvolupant per a sords, pot tenir el desavantatge que s'entelen o impedeixen la Bona respiració pel plàstic, o fins i tot perquè no hi ha a penes homologades amb aquestes característiques.

Es va comentar que la màscara quirúrgica sembla força adequada per cantar.

 

Per a més detalls sobre la Trobada visitar el vídeo del mateix en aquest enllaç:

 

 

Ingressa al teu compte

Contacte

Estarem encantades de contestar qualsevol dubte que tinguis. Deixa'ns un email o omple el formulari.