DONAR EL PIT A CLASSE

A les classes d'educació musical primerenca se succeeixen dos factors: molts dels nadons s'alimenten a base del pit matern, i molt sovint és la mare la que acompanya el nadó a la sessió.

La coincidència d'aquests dos fets posa damunt la taula el tema que volem plantejar com a discussió aquest mes: Com creieu que és adequat gestionar aquesta situació a les primeres classes d'educació musical? Com ho feu vosaltres? Heu tingut algun conflicte a classe per aquest tema? Veurem els possibles perfils que poden ser protagonistes de la situació:

D'una banda hi ha les mares que alimenten els fills amb el pit i que volen fer-ho també durant la classe si sorgeix la necessitat per part del petit. En segon lloc, hi ha les mares que alimenten els seus fills igual però que no ho fan durant la classe, i que es molesten si ho fan les altres. També hi ha les mares que no ho fan però que no es molesten davant de la situació. Després hi ha les que desitjarien alimentar els seus fills amb el pit però que no els és possible físicament, que normalment prefereixen que els seus fills no vegin contínuament aquest estímul que els pot provocar que els ho demanin i no puguin donar-los resposta. I finalment hi ha les àvies que a més de no poder donar pit als seus néts a classe, potser s'escandalitzin molt si es permet fer-ho, podent arribar fins i tot a demanar explícitament que no es permeti més.

Creieu que es pot demanar a les mares que durant la classe de música limitin la presa de llet dels fills? Penseu que és un problema per a la dinàmica de la classe? La professora ha de prendre cartes a l'assumpte perquè pot afectar el clima de la classe i la comoditat de tots? Cal anticipar-se i presentar uns hàbits i normes a la reunió de presentació, o esperar a veure si sorgeix algun problema? Però potser la comoditat i el sentit comú dels uns automàticament perjudica el dels altres i viceversa?

Una possible solució seria habilitar un lloc a la sala per donar pit, que no sigui just al cercle de música, però si el comportament natural de la mare és donar aliment al seu fill quan ho necessita, pot semblar que es “castiga” al comportament natural “tirant-lo” del cercle, en pro de la comoditat dels que es queden al cercle amb les activitats.

Ens interessa molt conèixer la vostra opinió i experiència sobre el tema. Endavant amb els vostres comentaris!

Gràcies.

Ingressa al teu compte

Contacte

Estarem encantades de contestar qualsevol dubte que tinguis. Deixa'ns un email o omple el formulari.

Nom
Email
Missatge